TORT CU MOUSSE DE IAURT SI PEPENE GALBEN (desert racoros de vara)


                     
Va propunem o rețetă de tort fără coacere cu pepene galben,ideală pentru zilele calduroase de vară.

Ingrediente:
Baza(blat de biscuiti)
300 gr biscuiți tip Digestive
100 gr unt

Crema:
500 g crema de brânză fină (tip Philadelphia)
300 ml smântână proaspătă pentru frișcă
150 gr e zahăr pudră
150 g iaurt grecesc
16 gr de gelatină (folii sau gelatină simplă alimentară)
esența de vanilie

Jeleu:
400 g pepene galben
zeamă de lămâie
10 g de gelatină(în foi) sau 2 pliculețe gelatină
80 gr de zahăr
40 g apă

Mod de preparare:
      Mărunțeste biscuiții cât mai fin, în robotul de bucătărie sau într-o pungă, folosind un făcăleț.
          Amestecă biscuiții cu untul topit și lingură de zahăr, apoi presează-i într-o formă de tort cu pereți detasabili.
          Da tava la frigider aprox. 30 min. cât prepari crema.
Foile de gelatină se acoperă cu câteva linguri de apă să se hidrateze .
         Se mixează iaurtul , crema de brânză cu zahărul pudră ( nu foarte mult, ci doar cât să se încorporeze zahărul bine) și esență de vanilie.
 Separat se bate bine frișca , până se obține o spumă compactă. Apoi se încorporează cele două compoziții , cu mișcări lente,pentru a se menține textura aerată !
          Gelatina deja hidratată, se pune la încălzit la foc mic , cu 3-4 linguri de apă, imediat ce începe să se topească complet , se toarnă încet peste crema și se omogenizează bine.
Toarnă crema peste blatul de biscuiți și da tortul la frigider pentru 2 ore (sau până când se solidifică complet).
Mod de preparare:
       Pepenele se da prin blender pana se obtine un pireu,
Separat se pune apa, cu zahărul, și se lasă la topit , la foc mic, apoi se adaugă gelatina ( hidratata în prealabil).
       Atenție nu se fierbe !, doar cât să se topească totul!
Se amestecă repede gelatina topită cu pireul de pepene , și se toarnă în mod uniform peste tortul deja ținut la rece.
Se da tortul la rece până la solidificare (minim 4-5 ore)!
Poftă bună!

Ricetta in collaborazione con : 
Ingredienti:
Base (cookie top)
300 gr di biscotti digestivi
100 g di burro

Crema:

500 g di crema di formaggio liscio (tipo Philadelphia)
300 ml di panna da montare
150 g di zucchero a velo
150 g di yogurt greco
16 g di gelatina (di qualità alimentare)
estratto di vaniglia

Jelly:
400 g di melone
succo di limone
10 g di gelatina (in fogli) o 2 bustine di gelatina
80 g di zucchero
40 g di acqua

Procedimento:

Buon Appetito!

No comments:

Post a Comment