TORT DE CIOCOLATA

                                                   




Ingrediente:  

    Blat:
8oua
16linguri făină
16linguri zahăr
8 linguri ulei
2 linguri cacao
Puțină sare
Jumătate plic de praf de copt


Mod de preparare blat:

   
        Se bat cu mixerul albușurile cu puțină sare și 8linguri de zahăr, pânã se obține o spumă tare.
         În alt vas se bat cu mixerul gãlbenușurile cu 8linguri de zahăr,8 linguri de ulei și jumătate plic praf de copt.
        Peste gãlbenusurile bãtute se adaugă treptat făina și albușurile bătute. Se amestecă încet cu lingură de lemn de jos în sus să rămână aerată compoziția.
         La sfârșit se adaugă " in ploaie" 2 linguri de cacao. Compoziția obținută se pune în tava unsă bine cu ulei și pudrată cu făină sau tapetată cu hârtie de copt.
         Se pune în cuptor la foc mediu aproximativ 40 minute
Crema:
500ml frișcă
500gr ciocolată. (Eu am pus 5 ciocolate de 100gr)

Mod de preparare crema:
  Se pune frișcă la foc mic . Când e fierbinte se adaugă ciocolata ruptă bucățele(.se amestecă cu telul) Se fierbe până se închide la culoare,se îngroașe puțin(aproximativ 15minute se ține pe foc) crema obținută se lasă la răcit până o poți pune în frigider. În frigider trebuie lăsată aproximativ  1 ora. Se verifică să vezi când are o consistentă de crema destul de groasă să nu curgă de pe tort. Crema se pune în tortul tăiat în jumătate și însiropat foarte bine.

Glazură oglindă:

175 ml apă
150 ml smântână pentru frișcă
225 g zahăr
75 g cacao
 10g gelatină

Mod de preparare glazura:

      Punem la înmuiat gelatina în puțină apă rece pentru 10 minute.(luăm puțină apă din cei 175 ml)
      Amestecăm într-o crăticioara, apă cu zahărul, frișca și cacaua. Punem crăticioara pe foc mic până ce zahărul este complet topit.Glazura trebuie să fie fierbinte ,dar să nu fiarbă!
      Stingem focul, adăugăm gelatina ,amestecăm până se topește gelatina. Se strecoară glazura pentru eliminarea bobițelor de cacao rămase.
       Se lasă să se răcească și apoi o băgăm la frigider pentru 30- 35 minute. În momentul în care textura devine mai densă, dar si lichidă, se poate folosi.
       Glazura nu se intinde cu cuțitu deoarce pierde din luciu.

     Sirop:

500ml apă
7linguri zahăr
O esență vanilie
Se fierbe până se face sirop
Se lasă la răcit.
Tortul se însiropează si se umple când e blatul și siropul race.

                          Poftă bună!
                                             



No comments:

Post a Comment