Ingrediente:
3-4 dovlecei
2 ouă
100 gr pesmet sau făină
sare si piper dupa gust
4 căţei de usturoi zdrobiţi pt sos
ulei pentru prăjit
120 g smantana/iaurt (pt sos)1/2 lingurita pudra de usturoi (optional) condimente preferate
Mod de preparare:
Dovleceii se spala bine apoi optional se curată de coajă, si se feliaza apoi se presarăr cu sare si piper. Lăsăm aprox. 20 min, apoi scurgem zeamă formată.
Feliile de dovlecel se tamponează cu un şervet uscat şi se trec prin pesmet sau făină. Ouăle se bat bine cu sare, piper,. Feliile de dovlecel se trec prin compoziţia de pane (procedura ca la şniţel) şi le prăjim în ulei fierbinte, pe ambele părţi.
După prăjire se scot pe un şervet absorbant.
la final se face un sos din usturoiul zdrobit , iaurt si condimente preferate de dumneavoastra Pentru un sos mai omogen si mai cremos, foloseste mixerul aprox 2- 3 minute.
Pofta Buna!
No comments:
Post a Comment