SUPA DE TAITEI CA LA MAMA ACASA



Ingrediente:

câteva bucăți potrivite pentru supă :pulpe, aripi, gât, picioare (sau bucăți cu os de găină, sau de pui, este ideal cel  crescut în curte) – în jurul a 1 kg
1 ceapă mare
4-5 morcovi (cam 300 gr.)
pătrunjel – rădăcina, pastarnac, țelină (cam 200-250 gr)
pătrunjel, sare, piper
tăiței de casă 

Mod de preparare:

      Carnea bine curățată de orice resturi de pene se pune la fiert în apă rece!!, cu o lingură de sare mare. Imediat ce da în clocot, se reduce focul la minimum și se îndepărtează spuma care se formează la suprafață de 3-4 ori.
       Legumele se adaugă după spumarea cărnii!.
Spuma formată la suprafața supei de pasăre se va îndepărta mereu (acea spumă reprezintă de fapt proteine din carne coagulate)
După ce se adaugă legumele ,se fierbe în continuare supa de pasăre, la foc mic, fără clocot, până când carnea se înmoaie bine și zarzavaturile vor fi fierte. 
Sfaturi:
Pentru o supă gustoasă și clară , focul trebuie să fie domol (să nu clocotească)!
Se poate folosi și o oală cu presiune dar se respecta timpul precizat in instructiuni (pentru pui nu se depășește timpul de 30 de minute).
Tăițeii pot fi fierți separat ori adăugați direct în supă. Când și tăițeii sunt bine fierți, supa de pui se mai lasă încă un clocot pe foc, după care se dă deoparte.
Se servește fierbinte cu verdeață proaspătă presărată.
                                         
Poftă Bună!

No comments:

Post a Comment