GOGOSI UMPLUTE CU CREMA DE VANILIE






Ingrediente:

Cremă de vanilie

600 ml lapte
120 g zahăr
Două gălbenușuri
Un plic budincă
O esență de vanilie ( fiolă)
Un praf de sare
40 g făină


Mod de preparare:


     Se pun 550 ml lapte la foc mic. Între timp în alt vas punem gălbenușurile ,50 ml lapte ,100 g zahăr, făina ,budinca ,esența și praful de sare. Le mixam să se omogenizeze.
In alt vas punem albușurile cu 20 g zahăr treptat și le mixam bine (de această spumă avem nevoie la sfârșit)
      Laptele fierbinte îl punem treptat peste amestecul de budincă.
Toate acestea se pun inapoi pe foc mic amestecând continuu.
       Se amestecă bine până începe să se îngroașă crema. Peste această cremă se adaugă treptat albușurile bătute amestecând continuu. Se mai fierbe aproximativ 1-2 minute.
Crema obținută se lasă la răcit și se folosește pentru umplerea gogoșilor.



Ingrediente aluat:

750 g făină
120 g zahăr
Un plic de drojdie uscată
320 ml lapte cald
Două plicuri de vanilie
Două oua
40 g unt
Un praf de sare

Mod de preparare gogosi:

       Intr-un vas punem laptele cald ,drojdia și zahărul. Lăsăm să acționeze 5 minute.
În alt vas punem făina, zahărul vanilat , ouăle și untul moale. Peste acestea se pune amestecul de lapte, amestecăm puțin și punem praful de sare. Se frământă foarte bine (se poate frământa la robotul de bucătărie )
        Aluatul se lasă la dospit aproximativ o oră.
După ce a dospit se fac aproximativ 20 de bile egale și se aplatizează puțin cu mâna. Acestea se pun pe o tavă tapetată cu făină pentru a nu se lipi de tavă.Se lasă să mai crească 25 minute.
        Gogoșile să iau cu grijă și se pun în uleiul încins la foc mediu spre mic pentru a se coace bine în interior. Când sunt coapte se pun pe șervețele absorbante.
Când se răcesc le tăiem puțin și le umplem cu  crema de vanilie cu ajutorul poshul-ui.

Poftă bună!

No comments:

Post a Comment