PASCA LA CUPTOR CU BRANZA DE VACI SI STAFIDE


Ingrediente:
pentru crusta:
400g faina
o lingurita praf de copt
200g zahar
2 oua
200g unt
vanilie dupa gust
un praf de sare

 pentru crema:
1 kg branza de vaci
200g zahar
coaja de la o lamaie
100g faina
4 oua
200ml smantana
vanilie
stafide

Mod de preparare:
           Se freacă untul cu zahărul, vanilia și oul, apoi adăugăm făina, cernută împreună cu praful de copt și sarea. Amestecăm până avem un aluat omogen.
          Pregătim tava ,  tapetam fundul cu hârtie de copt și marginile le dăm cu unt și făină. Încingem cuptorul la 180 de grade. 
se așează pe fundul tăvii, din restul de aluat de face o margine de jur împrejur. 
         Dăm tavă la cuptor 10 minute, până crusta se rumenește frumos.
 Între timp, pregătim crema.
Se amestecă brânză cu zahărul și coaja de lămâie, adăugăm apoi făină și amestecăm bine.              Urmează să adăugăm gălbenușul, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. separat se bat albușurile spumă și se încorporează ușor
        La final adăugăm smântână și vanilia, mai amestecăm un pic. 
peste crusta ușor rumenită, turnam umplutură de brânză și o nivelăm bine 
Coacem cheesecake-ul 50-70 de minute, la 180 de grade, până e ușor rumenit pe margini.
        Centrul prăjiturii va rămâne ușor moale, dar se întărește după ce se răcește complet.
Este indicat să stea la rece peste noapte, că să se așeze bine

Info:
 In compoziția se brânză se poate adugă 1-2 linguri de gris , în cazul în care avem o brânză "mai apoasă"
Se adaugă stafide sau merișoare , sau alte fructe confiate după gustul propriu.

Am utilizat tava rotunda, cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm

Pofta buna!
Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:

Procedimento:

Buon Appetito!



No comments:

Post a Comment