Ingrediente:
400 g paste
usturoi sau ceapa (optional)
2 linguri ulei de masline
2 conserve ton
3-4 dovlecei potriviti(300-400 g)
400-500 g rosii
sare si piper
busuioc proaspat
Mod de preparare
Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. Cand incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita de sare si pastele. Le fierbem conform instructiunilor de pe cutie.
Punem uleiul intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu. adaugam in tigaie un catel de usturoi dar zdrobit, si il sotam cca 1 minut.
Eliminam catelul de usturoi si sotam dovleceii cca 3-4 minute
dupa care adaugam rosiile taiate cuburi, busuioc, condimente dupa gust, la final adaugam tonul, amestecam si lasam inca 2-3 min,
Fierbem sosul pana ce devine consistent, apoi adaugam peste pastele scurse de apa si amestecam bine.
Se serveste cu busuioc proaspat presarat deasupra la final
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment