PAINE FRAGEDA



Ingrediente:
500 g făină
300 ml apă
3linguri ulei
1plic drojdie uscată
1 linguriță zahăr
1 linguriță sare

Mod de preparare:
        Drojdia și zaharul se pun într-un vas cu apa caldă pentru 5-10 minute
        Într-un vas încăpător se pune făina,uleiul și apa cu drojdia care a stat sa acționeze. Se amestecă puțin după care se adaugă o linguriță sare.
Se frământă foarte bine, după care se pune la dospit timp de o oră.

      

        Aluatul dospit se pune in tavă dorită ,se acoperă și se pune sa mai crească în tavă pentru inca 30 minute.
Tava se pune in cuptorul preaincazit la 180 °C . Primele 5 minute se dă cuptorul la aprox
210 °C.
       Lângă tava de cuptor se pune un vas cu apă,vaporii din acest vas ajută la o mai bună coacere a pâinii.
      Pâinea se tine la cuptor până se rumenește. Aproximativ 40 minute,la 180 grade,depinde de cuptor.

Poftă bună!


                                     

No comments:

Post a Comment