Ingrediente :
Bază:
300 gr biscuiți tip Digestive
100 gr unt
Cremă:
500 g crema de brânză fină (tip Philadelphia)
300 ml smântână proaspătă pentru frișcă
150 gr e zahăr pudră
16 gr de gelatină (folii sau gelatină simplă alimentară)
esența de vanilie
Pentru coulis de căpșuni:
400 g căpșuni
zeamă de lămâie
10 g de gelatină(în foi) sau 2 pliculețe gelatină
80 gr de zahăr
40 g apă
Mod de preparare:
Mărunțeste biscuiții cât mai fin, în robotul de bucătărie sau într-o pungă, folosind un făcăleț.
Foile de gelatină se acoperă cu câteva linguri de apă să se hidrateze .
Se mixează crema de brânză cu zahărul pudră ( nu foarte mult, ci doar cât să se încorporeze zahărul bine) și esență de vanilie.
Gelatina deja hidratată, se pune la încălzit la foc mic , cu 3-4 linguri de apă, imediat ce începe să se topească complet , se toarnă încet peste crema și se omogenizează bine.
Toarnă crema peste blatul de biscuiți și da tortul la frigider pentru 2 ore (sau până când se solidifică complet).
Spală bine căpșunile (păstrând câteva pentru decor) și mǎrunțeste-le în blender .
Separat se pune apa, cu zahărul, și se lasă la topit , la foc mic, apoi se adaugă gelatina ( hidratata în prealabil).
Se amestecă repede gelatina topită cu sucul de căpșuni , și se toarnă în mod uniform peste tortul deja ținut la rece.
Secțiune:
Info:
tava de tort detasabila folosita - 26 cm
se acopera cu o foaie de copt baza, şi pereții laterali!(vezi foto mai sus )
Poftă bună!
No comments:
Post a Comment