CHEESECAKE CU CAPSUNI


Ingrediente :

Bază:

 300 gr biscuiți tip Digestive
 100 gr unt

Cremă:
500 g crema de brânză fină (tip Philadelphia)
300 ml smântână proaspătă pentru frișcă
150 gr e zahăr pudră
16 gr de gelatină (folii sau gelatină simplă alimentară)
esența de vanilie

Pentru coulis de căpșuni:
400 g căpșuni
zeamă de lămâie
10 g de gelatină(în foi) sau 2 pliculețe gelatină
80 gr de zahăr
40 g apă

Mod de preparare:
         Mărunțeste biscuiții cât mai fin, în robotul de bucătărie sau într-o pungă, folosind un făcăleț.
          Amestecă biscuiții cu untul topit și lingură de zahăr, apoi presează-i într-o formă de tort cu pereți detasabili.
          Da tava la frigider aprox. 30 min. cât prepari crema.
Foile de gelatină se acoperă cu câteva linguri de apă să se hidrateze .
         Se mixează crema de brânză cu zahărul pudră ( nu foarte mult, ci doar cât să se încorporeze zahărul bine) și esență de vanilie.
 Separat se bate bine frișca , până se obține o spumă compactă. Apoi se încorporează cele două compoziții , cu mișcări lente,pentru a se menține textura aerată !
          Gelatina deja hidratată, se pune la încălzit la foc mic , cu 3-4 linguri de apă, imediat ce începe să se topească complet , se toarnă încet peste crema și se omogenizează bine.
Toarnă crema peste blatul de biscuiți și da tortul la frigider pentru 2 ore (sau până când se solidifică complet).
         Spală bine căpșunile (păstrând câteva pentru decor) și mǎrunțeste-le în blender .
Sucul de căpșuni obținut se trece prin sită!
Separat se pune apa, cu zahărul, și se lasă la topit , la foc mic, apoi se adaugă gelatina              ( hidratata în prealabil). 
Atenție nu se fierbe !, doar cât să se topească totul!
         Se amestecă repede gelatina topită cu sucul de căpșuni , și se toarnă în mod uniform peste tortul deja ținut la rece.
Se da tortul la rece până la solidificare (minim 4-5 ore)!


Secțiune:
                                        
Info: 
tava de  tort detasabila folosita - 26 cm
se acopera cu o foaie de copt baza, şi pereții laterali!(vezi foto mai sus )
   Poftă bună!

Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:

Procedimento:

Buon Appetito!


No comments:

Post a Comment