COKTAIL APEROL SPRITZ



                                                 


       Un cocktail Aperol Spritz se prepară foarte usor , din următoarele ingrediente:

Ingrediente:

75 ml ( 3 părți) prosseco
50 ml (2 părți) Aperol
25 ml (1 parte) apă minerală carbogazoasă/ sifon sau Schweppes
gheață
felii de portocală

Mod de preparare::


Metoda cea mai folosita este 3/2/1

     Umple un pahar mare de vin cu gheață. Apoi adaugă, în această ordine: 3 părți de prosecco, 2 părți de Aperol și o parte de apă minerală carbogazoasă sau Schweppes. La final se adauga  felii de portocală și se amesteca puțin.

Info:
Aperolul este o băutură aperitiv cu origini în Italia. Băutura originala este în prezent produsă de compania Campari.

         Băutura are la bază mai multe plante. În ea găsim extract din portocale amare, rubarbă și cinchona, dar și chinina, un extract din scoarța arborelui Quina. Chinina este ingredientul care îi conferă acel gust ușor amar, specific Aperolului.

       Cum recunoşti Aperolul? Aperolul este portocaliu, are un miros cu note de coajă de portocală şi ierburi aromatice, și un gust ușor amărui, în care se reflecta influenta ierburilor pe care le contine.
                                         
                                               Poftă bună!




sursa externa: video

"How to Make The Perfect Aperol Spritz Cocktail"

https://youtu.be/z1adrnWCfvg

No comments:

Post a Comment