520 gr făină
200 gr unt rece
160 gr zahăr
2 ouă
coaja de la o lămâie
sucul de la o jumătate de lămâie
o linguriță de praf de copt
opțional esență de vanilie
Pentru umplutură:
300 g ricotta sau branza de vaci
50 g zahăr
coaja rasa de la 1/2 lămâie
300 g gem de care doriti
1-2 linguri gris( optional)
Se mixează toate ingredientele mai sus prezentate,şi se frământa bine un aluat , care se învelește cu folie alimentară și se lasă la frigider aprox. 30 min.
Forma de tarta o ungem cu ulei si o pudram cu faina, apoi usor asezam in ea foaia de aluat . Asezam marginile, apoi indepartam hartia de copt si taiem surplusul de aluat care depaseste marginile tavii.
Brânza ricotta se amestecă cu zahărul, oul, și coaja de lămâie si optional 1-2 lingur de gris, după care se întinde uniform peste aluat. Peste brânză turnam gemul și o întindem cu grijă să nu se amestece cu brânza!. Pentru a putea forma 2 straturi .
Din aluatul ramas întindem o altă foaie pe masa , tăiem fâșii drepte și le asezam peste tartă formând un grilaj.
În cuptorul preîncălzim la 190 de grade C, introducem tarta si o coacem circa 40 de minute. Se coace apoi la foc mediu .
Scoatem tarta la racit pe un suport, iar odata ce s-a racit, o putem transfera pe un platou și o pudrăm cu zahăr praf. Se taie in felii si se serveste.
Info:
Optional inainte de a turna stratul de branza , se pun 2 linguri de gris la baza tartei, pentru a evita umezirea bazei ( daca branza este prea apoasa riscati sa ramana baza necoapta, cruda)!
200 g di burro freddo
160 g di zucchero
2 uova
una scorza di limone
succo di 1/2 limone
1 cucchiaino di lievito in polvere
estratto di vaniglia opzionale
Per il riempimento:
300 g di ricotta o ricotta
50 g di zucchero
buccia grattugiata da 1/2 limone
estratto di vaniglia
1 uovo
300 g la marmellata che vuoi
1-2 cucchiai di semola (opzionale)
No comments:
Post a Comment