Este ideal pentru un mic dejun sanatos si gustos.
Ingrediente:
250 g orez cu bob rotund
1,250 ml lapte (de preferat 3,5% grăsime)
250 ml smantana dulce
3 ouă mari
200 g zahăr brun sau tos, în funcție de gustul propriu
Un praf de sare
150 g dulceață
coaja de lamaie
stafide
vanilie
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă rotundă de cuptor -26 cm diametru
Punem laptele într-o oală antiaderenta la fiert, când da în clocot, adăugăm orezul și fierbem la foc mic, aproximativ 30 de minute, amestecând ușor din când în când să nu se prindă. Adăugăm un praf de sare, coaja de lamaie,zaharul si smantana dulce si la final aroma de vanilie .
Lăsăm orezul cu lapte să se răcească complet.
Separăm ouăle și batem albușurile cu până formează o spuma .
În compoziția rece de orez adăugăm gălbenușurile, si stafidele.
Adăugăm albusurile spumă și omogenizăm ușor cu ajutorul unei linguri de lemn. Se amesteca totul la ca pandispan, pentru a se forma un aluat aerat.
Turnăm compoziția în tava tapetată și o dăm la cuptor pentru 40 de minute sau până ce deasupra prinde o culoare rumenă.
Scoatem tava afară și o lăsăm să se răcească complet, după care o transferăm pe un platou.
Se poate orna cu fructe proaspete sau dulceata care o doriti.
1250 latte intero
250 ml panna
3 uova
200 gr zucchero
scorza di 1 limone
sale un pizzico
vaniglia
uveta
Fate bollire il latte con un pizzico di sale in una pentola aggiungendo poi la panna il riso e lasciando cuocere, poi a cottura ultimata unite lo zucchero, la scorza di limone grattugiata
Quando l'impasto si sarà raffreddato unite i tuorli delle uova uno alla volta, avendo cura che il primo sia perfettamente amalgamato prima di aggiungere il secondo e così via
Successivamente aggiungete anche gli albumi montati a neve densa, un cucchiaio alla volta fino a esaurimento della crema preparata
Quando il composto è perfettamente amalgamato, versatelo in uno stampo imburrato e infarinato
Procedete alla cottura in forno alla temperatura di 180 °C per 45 minuti circa!
Zuccherate in superficie!
Buon Appetito!
No comments:
Post a Comment