TORT FRUCTE DE PADURE




Ingrediente:

Pentru blat


90 g biscuiți Oreo (fără cremă)

40 g unt topit

Crema


250  g cremă de brânză

65 grame zahăr
100 g iaurt simplu
120 g smântână de frișcă
Două linguri zeama lămâie
Un plic gelatină

Piure de afine


200g afine

90 g zahăr
Două linguri zeamă de lămâie

Jeleu de afine


150 g piure afine

150 g apă
50 g zahăr
3 linguri zeamă de lămâie
Un plic gelatina

Mod de preparare:


Se pune fiecare plic de gelatină la hidratat, în boluri separate. Apă se pune puțină, doar pentru hidratare.

Se lasă la hidratat până avem nevoie de ea.
       Zdrobim biscuiții peste care punem untul topit si amestecăm ,după care îi punem într-o o tavă cu inel detasabil și îi presăm pentru a forma un blat. (Cu diametrul de aproximativ 18 cm)
Blatul de biscuiți se pune la frigider.

Într-o crăticioară se pun 200g afine, 30 g zahăr, două linguri de zeamă de lămâie și se mixează cu blenderul până devine o pastă.

Pasta astfel obținută se pune pe foc și se fierbe 5 minute apoi se strecoară.

Crema de brânză


      Într un bol se pune 250 g de brânză, 65 g zahăr, 100 g iaurt și se amestecă cu un tel. Se adaugă două linguri de zeamă de lămâie.

     In alt vas punem smântâna de frișcă cu 20 g zahăr și se mixează aproximativ 50%. Aceasta se adaugă peste crema de brânză obținută anterior și se amestecă cu un tel. Peste această cremă se adaugă gelatina topită. Din cremă aceasta se lasă separat 200g (avem nevoie de ea pentru ultimul strat al tortului)

      Peste restul de cremă se pun 50 de g din piureul de afine și se amestecă cu telul.

Crema aceasta se pune peste blatul de biscuiți și se dă la rece pentru 15 minute.
     Într-o crăticioară se pune 150 g apă plus restul de piure, 70 g zahăr și se pune la foc. Se fierbe un minut se oprește focul și se pun 3 linguri zeamă de lămâie.
     Se strecoară și se pune gelatina hidratată, se amestecă pentru dizolvare. Se lasă să se răcorească apoi se pune în tava de tort.
     Se lasă la frigider până se întărește jeleul aproximativ 15 minute după care punem ultimul strat de cremă. (200 g crema albă pe care am lăsat-o deoparte pentru ultimul strat)
Tortul se lasă aproximativ 4- 5 o are la frigider.
     Când tortul este rece si întărit se îndepărtează inelul și se decorează.



Poftă bună!


No comments:

Post a Comment