TORT DELICIOS CU MOUSSE DE AFINE





     Cheesecake-ul se pregăteşte rapid, e uşor de făcut şi e foarte gustos. Este perfect pentru sezonul cald.


Ingrediente:


 Bază:
-300 g biscuiți tip Digestive
-100 g unt

 Crema:
-500 g mascarpone
-250 g smântână pentru frișcă 
-150 g afine 
-125 g zahăr pudră
- vanilie
-12 g gelatină(în folii)

Glazură/jeleu decor:
200 gr afine
200 gr apă 
zeamă de la o lămâie
10 gr gelatină(în folii)



Mod de preparare:
         Biscuiții se sfarâmă cât mai fin, se pun într-un castron și se adaugă untul topit,  se amestecă bine. Apoi se așează în formă de tort (cu diametrul de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt și se presează bine, pentru a se formă baza . Se pune la frigider până se prepară crema.
         Mascarpone ,zahărul și  vanilia se omogenizează foarte bine.
Se pune gelatina la înmuiat în 100 ml apă rece pentru 10 minute. 
        Într-un vas se bate frișca și se încorporează ușor în crema de brânză cu ajutorul unei spatule, amestecând ușor de jos în sus. La final se adaugă gelatină peste crema obținută (foile de gelatină hidratate se topesc cu câteva linguri de apă la foc mic, atenție nu se fierb!)
      Se mixează afinele în blender până devin o pastă apoi se adaugă peste crema și se amestecă ușor. Peste blatul de biscuiți se toarnă crema , se nivelează cât mai perfect.
       Tava se bagă la frigider pentru 1-2 ore
       Pentru a prepară glazura sau jeleul de afine mixăm bine afinele apoi dăm printr-o sită sucul obținut.
       Separat punem la hidratat 10 gr de gelatină în puțină apă, pe care ulterior o vom topi și o vom amesteca cu sucul de afine și zeama de lămâie.
       Se toarnă în mod unifom peste tortul ce a stat deja în frigider minim 1 ora! 
Se da tortul la rece, se lasă minim 4-5 ore.


Info:

Cantitatile de afine  pot fi inlocuite cu dulceata sau siorp de afine(dupa preferinta)

                                                                    




Poza finala tort decorat:


                                      


                                    Poftă bună!






No comments:

Post a Comment