500 g mascarpone
250 frisca clasica
150 g zahăr
5 ouă proaspete
opțional: extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
aprox .300 g - 400g pișcoturi (Savoiardi)
250 ml cafea
un inel detasabil .
Mod de preparare:
Se separa gălbenușurile de albușuri și a le așeza în 2 castroane distincte curate.
Peste gălbenușuri se adauga zahărul si se mixeaza gălbenușurile cu zahărul timp de 4-5 minute, se poate adauga și un pic de vanilie. Acestea devin cremoase, cresc în volum și se deschid la culoare.
Frisca se bate , pana se obtine o spuma compacta
Peste compozitia de galbenusuri am adăugat apoi mascarponele, si frisca și cu o lingura de lemn am incorporat totul. Separat am bătut albușurile spuma!, acestea se adauga la final ,pentru a obtine o crema fina si aerata.
Am însiropat scurt pișcoturile în cafeaua rece! se cufundă câteva secunde – ele nu trebuie să se sfărâme!
optional: se poate folosi pentru insiropare compotul de ananas,iar fructele taiate bucatele se pot intinde intre straturi.
Se formeaza straturi uniforme, apoi se lasa la rece minim 3-4 ore!
Se decoreaza dupa bunul plac.
No comments:
Post a Comment