TORT MOUSSE DE CAPSUNI (FARA COACERE)


Tortul mousse 

Ingrediente:
300 gr biscuiți tip Digestive
100 gr unt
500 g crema de branza
250 g smântână pentru frișcă
125 g zahăr pudră
14 g gelatină(în folii de preferat)
2 cutii mici iaurt de căpșuni
vanilie
400g  căpșuni 

sirop de căpșuni pt decor


Mod de preparare:

 B
iscuiții se sfarâmă cât mai fin, se pun într-un castron și se adaugă untul topit, se amestecă bine. Apoi se așează în formă de tort (cu diametrul de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt și se presează bine, pentru a se formă baza .




Se pune la frigider până se prepară crema.
Crema de branza ,zahărul și vanilia se omogenizează .Se pune gelatina la hidratat în 100 ml apă rece .
Într-un vas se bate frișca și se încorporează ușor în crema de brânză cu ajutorul unei spatule, amestecând ușor de jos în sus.
Căpsunii(200g) ii dăm prin blender până devin o pastă ,apoi se adaugă peste cremă și se amestecă ușor. Punem și căpșunii tăiați cubulețe(200gr) peste aceasta crema și amestecăm ușor.
La final se adaugă gelatină peste crema obținută (foile de gelatină hidratate se topesc cu câteva linguri de apă la foc mic, atenție nu se fierb!)
Peste blatul de biscuiți se toarnă crema , se nivelează cât mai perfect.
Tava se bagă la frigider pentru 1-2 ore.
După ce s-a întărit ne ocupam de decor.

Pt decor:
200 gr Philadelphia cu 100 gr zahar pudra se freacă spumă.
Peste putem felii de capsuni sau orice alte fructe la alegere
Se lasa 4-6 ore la frigider(sau cel mai bine peste noapte).

Info: se poate folosi si o glazura de ciocolata alba pentru a decora.
Secțiune:



Poftă Bună!
Ricetta in collaborazione con : 

Ingredienti:

300 gr di biscotti digestivi
100 g di burro
500 g di crema di formaggio
250 g di panna montata
125 g di zucchero a velo
14 g di gelatina (preferibilmente in fogli)
2 piccole scatole di yogurt alla fragola
vaniglia
400g di fragole
sciroppo di fragole per la decorazione

Per la decorazione:
200 g di Philadelphia con 100 g di zucchero a velo sulla schiuma.
Pesce possiamo affettare fragole o qualsiasi altra frutta di vostra scelta
Lasciare in frigorifero per 4-6 ore (o per una migliore notte).
Info: Un rivestimento di cioccolato bianco può essere utilizzato anche per decorare
.

Procedimento:

Buon Appetito!







No comments:

Post a Comment