COVRIGEI TARALLINI



                                       


       
Covrigeii sunt  simplu de facut. Este vorba de un aluat , cu putine ingrediente,  care se poate aromatiza dupa gustul fiecaruia. In principiu reteta clasica este compusa din faina, ulei de masline, sare si vin.


Ingrediente:


500 g faina tip 00
200 ml vin alb sec
125 g ulei de masline
o lingurita cu varf de sare
seminte de chimen
o lingurita ardei iute macinat





Mod de preparare


       Se cerne făina într-un castron apoi adăugăm uleiul de măsline, sarea și vinul. Începem să frământam ușor până când obținem un aluat omogen. se pune aromă preferată ,iar dacă mai cere aluatul se mai pune puțină apă și continuăm frământarea până când obținem un aluat elastic și omogen. Acoperim aluatul cu folie alimentară și-l lăsăm la temperatura camerei pentru jumătate de ora.
      Răsturnăm aluatul pe masă de lucru , și se realizează covrigei după măsură dorită 
Între timp punem o oală încăpătoare cu apă la fiert. Când da în clocot luăm câte 10 bucăți de taralli și-i punem în apă. Îi lăsăm până când se ridică la suprafață apoi îi scoatem cu o spumieră și îi transferăm pe un prosop curat și uscat. Repetăm procedeul cu restul de covrigei.
       Covrigeii se lasă la uscat! nu se introduc direct umezi în cuptor.
cuptorul se preincalzeste la 200 de grade 
       Punem taralli în tavă și-i coacem în cuptorul încins timp de 20-25 de minute, până când se rumenesc ușor. 


                                   

Rezultatul final:

                                      

                                                     Poftă bună!


No comments:

Post a Comment