INGHETATA DE CASA



       Cea mai gustoasă înghețată este cea pregătită în casă. Această rețetă este numai bună pentru zilele calduroase de vara.

Este o retea simpla pentru sei ce nu au in casa un aparat special de inghetata.

Ingrediente:

-600 ml de smântână rece pentru frișcă 33%;
-300 ml de lapte;
-100 de zahăr;
-5 gălbenușuri;
-extract de vanilie.


Mod de preparare:

Turnați laptele într-o crăticioară și îl aduceți până la punctul de fierbere.
      Gălbenușurile , zahărul, un praf de sare și vanilia se amesteca bine.
Turnați laptele clocotit în fir subțire în compoziția de gălbenușuri, amestecând continuu cu telul.
      Transferați amestecul într-o cratiță și o puneți la foc. Amestecați cu telul și așteptați până compoziția aproape dă în clocot, dar NU o fierbeți. Luați cratița de pe foc și continuați să amestecați.
       Puneți vasul cu gălbenușuri în alt vas cu apă foarte rece și lăsați compoziția să se răcească, amestecând timp de 5 min, până cand se raceste. Apoi o acoperiți cu folie alimentară și o lăsați să se răcească complet.
       Bateți smântâna rece cu zahărul .
       Turnați treptat compoziția de gălbenușuri în frișcă și amestecați usor ,astfel obțineți un amestec aerat și cremos.
      Transferați înghețata moale într-un recipient, îl acoperiți cu capac și îl dați la congelator pentru aprox. 1 oră.
       După care, amestecați înghețata cu mixerul, până se omogenizează.
Dați vasul din nou la congelator pentru 1 oră și iarăși amestecați cu mixerul.

Info:
       Pentru a obtine o inghetata cremoasa fara acele ace de gheata- procedura trebuie repetata de încă 3-4 ori, apoi lăsați înghețata la congelator pentru 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte.
       Se pot adauga bucatele de fructe dupa preferinta fiecaruia!

           Poftă bună!

No comments:

Post a Comment